Am vrut initial sa fac niste saratele, dar cautand in frigider, am dat peste o bucata de sunca presata care astepta sa fie mancata si mi-a venit ideea sa fac acesti deliciosi palmieri.
Foietajul l-am lasat sa se decongeleze, dar nu sa se inmoaie de tot, apoi le-am intins pe masa de lucru atat cat au fost ele impacetate.
Cascavalul si sunca presata le-am dat pe razatoarea mare.
Am separat albusul de galbenus.
Galbenusul l-am diluat cu o lingurita de lapte si am omogenizat, apoi am uns foile de placinta cu el.
Albusul l-am batut cu putina sare si l-am amestecat cu sunca presata, rasa.
Peste foile de placinta unse cu galbenus, am intins intai amestecul de sunca presata si albus apoi am presarat cascavalul ras.
Am rulat foile de la ambele capete pana am ajuns la jumatatea lor, apoi am taiat cu ajutorul unui cutit bine ascutit, fasii de aproximativ 1 cm, pe care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am copt la 180 grade pentru 40 minute.
au iesit foarte bune, usor crocante!
1
Se pot unge palmierii in tava cu putin galbenus si se poate presara seminte de susan, sau chimen.
2
In timpul rularii foietajul nu trebuie strans prea tare, pentru a-i lasa loc sa isi mareasca volumul in timpul coacerii.