Palmieri cu sunca presata si cascaval Delaco

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2013 | 12279 vizualizari

 

Am vrut initial sa fac niste saratele, dar cautand in frigider, am dat peste o bucata de sunca presata care astepta sa fie mancata si mi-a venit ideea sa fac acesti deliciosi palmieri.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj Bella
  • 1 ou
  • 1 lingurita lapte
  • 300 g cascaval Delaco
  • 200 g sunca presata
  • sare
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmieri cu sunca presata si cascaval Delaco:

Foietajul l-am lasat sa se decongeleze, dar nu sa se inmoaie de tot, apoi le-am intins pe masa de lucru atat cat au fost ele impacetate.

Cascavalul si sunca presata le-am dat pe razatoarea mare.

Am separat albusul de galbenus.

Galbenusul l-am diluat cu o lingurita de lapte si am omogenizat, apoi am uns foile de placinta cu el.

Albusul l-am batut cu putina sare si l-am amestecat cu sunca presata, rasa.

Peste foile de placinta unse cu galbenus, am intins intai amestecul de sunca presata si albus apoi am presarat cascavalul ras.

Am rulat foile de la ambele capete pana am ajuns la jumatatea lor, apoi am taiat cu ajutorul unui cutit bine ascutit, fasii de aproximativ 1 cm, pe care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.

Le-am copt la 180 grade pentru 40 minute.

au iesit foarte bune, usor crocante!

TIPS-URI

1

Se pot unge palmierii in tava cu putin galbenus si se poate presara seminte de susan, sau chimen.

2

In timpul rularii foietajul nu trebuie strans prea tare, pentru a-i lasa loc sa isi mareasca volumul in timpul coacerii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri cu sunca presata si cascaval Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu miez de lapte