Chifle umplute

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2010 | 7826 vizualizari

 

Daca nu tineti post ....

 

INGREDIENTE

  • 1. Pentru aluat:
  • 350 gr faina,
  • 20 gr drojdie proaspata,
  • 30 ml ulei masline,
  • 75 ml apa calduta ( se poate pune si lapte, pentru un gust mai bun),
  • 1 lingurita zahar- pentru maia
  • 2.Pentru umplutura:
  • la alegere: branza de burduf, branza telemea rasa amestecata cu un ou,
  • sunca de pui taiata marunt,
  • ciuperci, etc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute:

Se cerne faina intr-un bol , se face o gaura in mijloc apoi punem restul de ingrediente: ulei, sare , maiaua din drojdie (drojdie cu zahar inmuiata cu apa calduta- 2-3 linguri ) si laptele caldut.Se incorporeaza totul si se obtine o coca usor de modelat.se lasa la dospit cam 20min.

Am facut aluatul , l-am lasat la crescut, apoi l-am imparit cam in 12 parti egale ( pentru 2 tavi). Bucatile obtinute le-am intins sub forma de cerc, apoi am pus umplutura si la final le-am strans sub forma de bocceluta.; le-am pus in tava unsa cu putin unt cu capatul la care fussera stanse in partea de jos; le-am mai lasat asa la crescut vreo 10 min, poi le-am uns cu un ou si deasupra le-am presarat diverse seminte!

Asta a fost tot! delicioase si pufoase! se pastreaza cam 2-3 zile si se pot reincalzi la microunde!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bucataras Medi 1

18.12.2010, 22:24

Frumoase si gustoase...............

Cris2711 1

19.12.2010, 18:43

fara cuvinte

teodora78 1

28.10.2013, 09:16

ARATA FRUMOS SI TREBUIE SA FIE SI GUSTOASE !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ou in chifla