O combinatie de retete! :) Cum este obiceiul meu sa combin , dar care a iesit minunata!
BLAT:
SIROP:
CREMA:
ORNAT:
BLAT:
Se bat albusurile spuma cu apa si praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei . Se adauga nuca macinata se omogenizeaza , iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava(20x30)tapetata cu hartie de copt . Se da la cuptorul preincalzit la foc potivit 40-45 min.
Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
SIROP:
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, apoi se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
CREMA:
Laptele cu grisul, zaharul,frisca si esenta de vanilie se pune pe foc pana se ingroasa, se adauga nuca de cocos si se mai lasa 5 min.
Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune jumatate de blat , jumatate de crema, partea cealalta de blat si deasupra iarasi crema.
Se orneaza cu nuca macinata si nuca de cocos.
1
Nuca din blat se poate inlocui cu mac.
2
La crema in loc de frisca se poate pune unt.