Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in putina apa calduta. Se presara putina faina deasupra si se lasa deoparte 10 minute. Intr-un castron punem faina si sarea, punem in mijloc maiaua si framantam turnand apa calduta putin cate putin. Vom obtine un aluat ferm, elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Evident, se poate folosi si masina de paine, programul de framantare+dospire.
Umplutura:
Usturoiul se piseaza cu sare si piper. Adaugam patrunjelul tocat marunt si cimbrul, apoi untul moale si omogenizam. Impartim compozitia in 3 parti.
Rasturnam aluatul pe masa infainata si-l impartim in 3 parti. Fiecare bucata o intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 0.5 cm, apoi o ungem cu untul aromat. Rulam foaia cat mai strans posibil, apoi cu un cutit bine ascutit facem o taietura pe mijlocul ruloului pe toata lungimea. Taietura nu va fi foarte adanca, doar pana la jumatate. Rulam astfel incat sa obtinem o spirala. Procedam intocmai si cu celelalte bucati de aluat.
Spiralele obtinute le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu spatiu intre ele, deoarece la copt cresc destul de mult. Se lasa la crescut 15-20 minute la loc caldut, apoi se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.