Painici cu lapte

de nadea68 in Piine, 25 Oct 2013 | 3093 vizualizari

 

...ador painea facuta in casa,mirosul ce se raspandeste cand se coace....

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspata
  • 450-500 g faina
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte:

Drojdia se dizolva in lapte caldut.Se aduga un pic de sare.

Se adauga faina si se framanta.

Se lasa la crescut cam o ora intr-un loc caldut.Cand isi dubleaza volumul,luam cate o bucata si formam niste bile nu prea mari.Mie mi-au iesit 5,dar putem sa facem mai mici si ne ies mai multe.

Punem un strop de ulei in tava,eu am folosit o tava rotunda.

Asezam bilutele noastre in tava si le mai lasam la crescut 15-20 minute.

Le ungem cu un strop de ulei si le dam la cuptor 30-40 minute. 

Painicile au iesit pufoase si gustoase.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini franzelute cu lapte