Painici cu jumari si ceapa rosie

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2014 | 5692 vizualizari

 

Am preluat ideea de la Cris a noastra, adica Panacris. M-a incantat foarte mult painea ei cu jumari si ceapa, asa ca am incercat si eu, dar am facut sub forma de painici. Foarte bune sunt, atat calde cat si reci!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 600 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 ceapa rosie
  • 200 gr jumari
  • 1 varf lingurita condimente "Hot & Spicy"
  • chimen
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte
  • chimen
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu jumari si ceapa rosie:

Reteta dupa care m-am inspirat este aceasta:

http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-jumari-si-ceapa-39828.html

Facem intai maiaua pentru aluat.

Sfaramam drojdia si o frecam cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina.

Omogenizam maiaua, acoperim vasul in care este si o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul, 10 minute.

Incalzim apa si diluam sarea in ea, apoi incepem sa turnam peste maiaua crescuta, alternand cu faina si ulei.

Framantam un aluat nu prea tare, mai intai in vas, apoi pe masa de lucru infainata.

Acoperim aluatul si il lasam la crescut 15 minute, fiind drojdia proaspata, va creste foarte rapid.

Curatam ceapa si o taiem bucatele pe care le trecem prin masina de tocat impreuna cu jumarile.

Intindem aluatul crescut,cu ajutorul sucitorului, pe masa infainata, intr-o foaie subtire de un deget.

Ungem aluatul cu compozitia de jumari si ceapa, rasnim deasupra putine condimente si presaram chimen.

Rulam aluatul si il taiem in rondele de 2 cm pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt la distante destul de mari, pentru ca ele isi vor dubla volumul.

Lasam rondelele in tava 10 minute pana isi mai maresc volumul.

Amestecam galbenusul cu laptele si ungem rondelele crescute, pe deasupra.

Presaram chimen peste rondele, apoi introducem tava in cuptor si coacem painicile la 180 de grade pentru 35-40 de minute.

Au iesit foarte gustoase si pufoase, dar am gresit ca le-am rumenit mai mult si le-am stricat putin aspectul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu jumari si ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bagheta umpluta