O painica satioasa si savuroasa!
Maricica a lenevit zilele astea, asa ca am pus-o la treaba. In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Intre timp jumările se dau prin maşina de tocat carne, apoi se amestecă cu sare si piper.
Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, se unge cu pasta de jumari, după care se împătureşte, şi se răsuceşte de 3-4 ori. După aceea, se întinde din nou o foaie cu grosimea de cca. 1 cm., peste care se aseaza rotocoale de ceapa, presarate cu boia de ardei dulce, cimbru si oregano. Se ruleaza si se aseaza intr-o forma de chec, apoi se unge cu ou batut, se presara sare si piper colorat macinat grosier. Se mai lasa la crescut cca. 15 minute, la un loc ferit de curent, apoi se pune la copt, cca. 30 de minute, in cuptorul preinincins, la foc moderat.
Spor la treaba si pofta buna!