Painici

de Kadia80 in Piine, 26 Noi 2011 | 5635 vizualizari

 

Perfecte pentru micul dejun cu miere, gem sau nutella.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 1 pachet de drojdie uscata (7g)
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare (10g)
  • 1 lingurita zahar (10g)
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • 50g de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici:

Din ingredientele date se framanta un aluat fie in masina de paine, fie manual si se lasa la crescut 30-40 de minute.

Se imparte in 8 bucati si se intind intr-o foaie de 1 cm grosime si cam 10 cm diametru.

Se ung cu ou si lapte si se coc in cuptor la 180°C pentru 15-20 de minute (pana se rumenesc).

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu ceapa rosie