Painica Iepuras

de Lily_Musat in Piine, 14 Ian 2011 | 6332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 700 de grame de faina,
  • 2 lingurite de sare,
  • 1 lingura rasa de zahar,
  • 420 ml lapte,
  • 7 grame de drojdie deshidratata,
  • 50 ml ulei de masline.
  • Pentru uns painica pe deasupra:
  • 50 ml ulei de masline,
  • 2 galbenusuri de ou.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica Iepuras:

Coca am facut-o la masina de paine, care a fost framantata si dospita de masina de paine timp de 1:30 h.

Am facut 2 iepurasi.

Am impartit aluatul in 2 jumatati ca sa fac 2 iepurasi mai mici.

Se unge cu ulei blatul pe care framantam coca. Se imparte coca in 3, pentru nasuc o bila mica, celelalte doua parti inegale, una putin mai mare ca cealalta. Am luat pe rand cate 1 coca pe care am impartit-o in 5 bucati egale. Patru bucati le-am intins cu sucitorul sa fie o forma rotunda si le-am suprapus ungand cu ulei fiecare parte, iar ultima (a 4-a coca) am uns-o cu ou batut.

A 5-a coca am intins-o tot la fel si am decupat cu un pahar cu gura mai mica 2 rotunduri pentru ochi, pentru obrajii la iepuras.

Am suprapus cu grija si a 5-a bucata, am pus nasul si obrajii.

Am trecut la urechi sa le modelez.

Coca mijlocie am impartir-o in 5. Am intins 4 dintr-e bucati in forma de triunghi, le-am uns cu ulei si le-am suprapus, iar a 4-a bucata am uns-o cu ou batut.

A 5-a bucata am intins-o tot in forma de triunghi si am decupat cu cutitul forme de urechi, apoi am suprapus peste celelalte bucati. Am despartit urechile taind cu cutitul si le-am asezat cat mai frumos sa semene cu urechile unui iepuras.Le-am facut si o crestatura.

Am uns cu ou suprafata si am presarat mac pentru ochi, pe obraji si urechi susan. Am incins cuptorul la 190 grade si am bagat iepurasii la cuptor 35 minute.

La fel am procedat si cu al 2-lea iepuras care recunosc ca l-am facut mai repede. Experienta era deja capatata.

TIPS-URI

1

Am pregatit tava tapetata cu hartie de copt si am pus direct in tava bucatile de coca preparate ca sa nu fie nevoie sa le mut de pe masa in tava pentru ca este practic imposibil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica Iepuras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca integrala cu malai