Paine cu leurda

de gaby_gabytza in Piine, 8 Apr 2017 | 3725 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • 150 ml apa calduta
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 legatura leurda
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu leurda:

Intr-un vas, cernem faina, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calda, amestecata cu zaharul si o lingura faina, 50 ml ulei si adaugam treptat apa amestecata cu putina sare.

Framantam un aluat omogen si nelipicios, intindem aluatul pe masa infainata, in forma de dreptunghi si ungem cu ulei, adaugam leurda tocata si impaturim aluatul in 3, invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute.

Intindem din nou aluatul pe masa infainata.Uungem cu ulei si adaugam leurda, impaturim in 3 si dupa care, intindem din nou aluatul, taiem felii cat este tava de lunga si lata, asezam una peste alta, ungem cu putin ulei, acoperim si lasam 30 min la dospit.

Dam tava la cuptorul incalzit, pana ce se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pogace-paine sarbeasca