Painica ARICI

de raluxas in Piine, 13 Noi 2010 | 3016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 365 ml apa (eu pun lapte) 
  • 2 lg sare 
  • 620 g faina 
  • 1 cubulet drojdie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica ARICI:

Se pun ingredientele in masina de facut paine pe program de framantare si crestere, sau se framanta si se lasa la crescut. 
Se imparte aluatul in 5-6 parti egale (mie mi-au iesit 5 arici caci i-am facut maricei) si 1 bucata mai mica. 
Fiecarei bucati i se da o forma ovala, alungita la un capat, acela fiind boticul ariciului. Aici e pot pune ochisorii :2 stafide, 2 bucati de masline, cam ce aveti... 
Din bucata mica se fac pentru fiecare painica in parte cate 4 picioruse -se ruleaza aluatul si se taie bucati de 2cm. 
Painicile se aseaza in tava si sub fiecare se ataseaza piciorusele 2 cate 2 pe fiecare parte. Se da si forma coditei prin alungirea aluatului. 
Cu varful unei foarfece se prinde aluatul incet si se fac mici taiaturi, de la stanga spre dreapta, rand pe rand -acestia vor fi tepii ariciului. 
Se ung cu pensula cu ou batut si se introduc la cuptorul incalzit inainte. 
Cand devin aurii si au mai crescut stim ca sunt gata. 
Iata si o painica arici (ar fi trebuit sa o las mai putin la cuptor dar a iesit foarte buna si asa) 
Se servesc cu pofta ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica ARICI" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Rocsi 1

14.11.2010, 11:55

ce faini sunt

raluxas 1

14.11.2010, 17:22

Nadina ai tai sunt chiar pufosi
la mine a fost prima incercare si doar pe aceea am reusit s-o pozez, in rest ies aproape ca ai tai, dar mai am si eu de lucru...sa ma mai imprietenesc putin cu cuptorul sa nu le mai arda tepii

ionix 1

14.11.2010, 17:23

ce painica haioasa

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bake Rolls sau Crostini