Mini-painici impletite

de LUK in Piine, 9 Apr 2011 | 5760 vizualizari

 

Reteta aluatului l-am vazut pe blogul Laurei Laurentiu..si anume reteta de paine cu lapte..eu am injumatatit cantitatile

 

INGREDIENTE

  • 180gr lapte+2-3 linguri de lapte pentru uns
  • 300gr faina
  • 5gr drojdie uscata
  • 10gr unt
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-painici impletite:

   Punem drojdia cu zaharul intr-un bol micut sau intr-un pahar.Incalzim 50ml de lapte(din cei 180) putin,cat s afie caldut.Turnam peste drojdie si lasam sa creasca putin,pana cand apar basicute la suprafata.

Punem faina intr-un castron.Topim untul apoi turnam peste el laptele caldut.(amestecul nu trebuie sa fie fierbinte,doar caldut).Punem sarea,laptele cu untul,drojdia si framantam sa se omogenizeze foarte bine.Daca e prea moale mai puneti putina faina.Lasam sa dospeasca intr-un loc cald 45-50 min .Impartim aluatul in parti egale.Formam bile pe care apoi le alungim sa obtinem suluri groase de cca 2cm.Punem cate 2 suluri,ca in poze,le lipim la capatul unde se curbeaza.Trecem capatul sulului din stanga peste cel de langa el.Capatul din dreapta peste cel de langa el..apoi incepem sa impletim capetele...sper sa intelegeti din poze..oricum se poate face si paine simpla ,fara a impleti,deoarece are un gust deosebit de bun.

Dupa ce ati terminat de impletit punem painicile la dospit in tava in care am pus hartie de copt pentru inca 10 min in cuptorul incalzitla 80 de grade,dar cu focul stins.Le scoatem apoi,le ungem cu lapte si le coacem pentru inca 25-30 de minute in cuptor la 180 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-painici impletite" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Lipie