O clipa de relaxare inainte de examen.
Facem prima data o maia, ca la cozonac, adica punem un pahar de lapte la fiert cu zaharul, il lasam sa se raceasca un pic, trebuie sa fie doar caldut.Punem drojdia, 2 linguri de faina si omogenizam, dupa care o punem la loc caldut sa creasca(cel mai bine dam drumul la cuptor sa se incalzeasca si punem maiaua pe aragaz.
Intre timp punem faina intr-un castron si cat timp asteptam sa creasca maiaua, punem restul de lapte la incalzit si untul la topit.
Dupa ce maiaua a crescut o punem peste faina si framantam cu laptele caldut, dupa ce se omogenizeaza toate ingredinetele turnam cate putin unt topit pe marginea castronului si framantam in continuare.
Lasam coca la loc caldut sa creasca, dupa aceea o impartim in 2 parti egale si ies 2 paini. Fiecare parte o impartim din nou in 3 si facem 3 corzi sa le impletim, la fel procedam si cu cealalta parte de coca.O punem in tavi o ungem cu ou si presaram mac si o mai lasam 15 min sa creasca.
Se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Pofta buna!