Eu zic ca nu ne ia mult timp sa ne facem noi o paine sanatoasa si muuuult mai gustoasa decat cea din magazin.Voi ce ziceti, asa-i ca ne punem toti pe treaba si facem o paine de casa?
S-aveti spor...a mea e deja framantata:-)!!!
1. Punem faina cernuta intr-un vas mare.
2. Facem in mijloc o adancitura si turnam in ea drojdia dizolvata cu zaharul si cu putina apa calduta.
3. Cu o furculita, amestecam foarte usor cu putina faina si facem maiaua.Lasam sa stea putin la dospit,apoi punem sarea, turnam uleiul si pe rand putina apa.Framantam pana ce aluatul devine elastic si se desprinde de pe vas.
4. Acoperim castronul cu un prosop si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
5. Cand a trecut timpul de dospire rasturnam aluatul pe masa,il impartim in 3 bucati,le modelam in forma de sul si le punem in tavi mici de cozonac(ale mele au fost de aluminiu).Sau,daca dorti o paine mare,formati tot aluatul in forma de sul si asezati-l intr-o tava de cozonac mare.
6. Lasam tavile cu aluat sa stea la dospit cam 15 minute dupa care punem tavile la cuptor,la foc mediu pentru ,30 de minute sau, pana capata o culoare rumen aurie.
7. Cand sunt gata,le scoatem si le lasam sa se raceasca sau daca nu,servim paine calda alaturi de un pahar de lapte...ca pe vremuri!!!
Ce avem aici ?...o paine sanatoasa!!!
Pofta mare!