Imi plac tare mult aluaturile astea, iar de cand le fac cu branza imi plac si mai mult. Au iesit niste pufosenii minunate care au fost servite calde cu un pahar de lapte batut, iar restul au fost puse la pachetel...Ce mi-a placut si mai mult a fost ideea de a le rula, idee preluata de la Diaconta. Pe langa faptul ca se fac usor, mai ai si ocazia sa te joci cu aluatul, asta pentru doritori desigur:)
Pentru aluat: branza zdrobita putin cu furculita se pune in cuva masinii de facut paine. Se adauga restul ingredientelor in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca folositi drojdie proaspata se sfaramiteaza bine si se pune peste faina. Se porneste masina pe programul de framantare si se lasa sa-si faca treaba.
Aluatul framantat se scoate pe masa de lucru, eu folosesc o folie de silicon, se rupe din aluat o bucata nici mare, dar nici mica, se intinde cu sucitorul si i se da o forma rotunda. De la jumatate pana la baza se face o taietura in aluat.Pe toata lungimea taieturii se pun bucati de rosii deshidratate taiate in doua pe lungime. Se strange putin si se aduc in mijloc rosiile facnd sul aluatul dandui forma de cornet....Pozele sunt mai graitoare decat randurile scrise....
Se pun cornurile in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt. Albusul se bate cu putina sare si piper. Se ung cornurile cu o pensula din silicon cu albusul batut. peste albus se presara branza rasa fin amestecata cu seminte. Peste branza se mai "pensuleaza" putin albus. Se da tava la cuptorul cald la 50 grade pentru 10 minute pana cornurile au crescut putin. Se ridica temperatura la 180 grade si se lasa la copt 20 minute, pana sunt rumene. Sa va fie de bine!!!
1
umpleti cornurile dupa gusturile si preferintele voastre...
2
nu se foloseste ulei sau faina pe masa de lucru