De mult ma ardea un dor de paine proaspa de casa..Au iesit asa bune painicile mele ca am imfulecat rapid vreo 2:)
Pentru inceput facem maiaua: intr-un bol punem 5 linguri de faina, drojdia,sare ,zahar si 200 ml apa..Amestecam bine si lasam sa se umfle drojdia...
Intr-un bol mai mare punem cam 300 g faina, adaugam maiaua si amestecam bine bine cu o lingura, Apoi incepem sa framantam cu mainile, adaugand cate putina faina, pana decinde un aluat potrivit de moale dar nelipicios..
Aluatul l-am pus intr-un bol, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa creasca.
Dupa ce a crescut, am impartit aluatul in 8 bucati..
Putem sa faceti painicile sub ce forma doriti..eu am incercat sa le dau o forma mai speciala dupa cum puteti vedea mai jos..
Se pun painicile in tava , se ung cu ou batut si se coc pana se rumenesc..
Eu cand le-am scos le-am dat cu miere..
Au iesit niste minunatii de painici...