Paine umpluta cu carnaciori si telemea

de CookieMonster in Piine, 23 Mar 2013 | 3734 vizualizari

 

De vreo saptamana ma gandeam sa fac asa ceva...si am facut :D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 plic de drojdie pudra
  • 300 ml de lapte
  • 20 ml de ulei
  • 2 cabanosi
  • 100 g telemea
  • 1 lingurita de sare
  • seminte de florea soarelui decojite
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta cu carnaciori si telemea:

 1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia si sarea.

 2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine.

 3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc caldut aproximativ 2 ore.

4. Cand aluatul isi dulbeaza volumul se intinde pe masa de lucru cu sucitorul. Se aseaza un carnacior si telemeau taiata marunt, se inconjoara cu aluat. Procedam la fel si cu al 2-lea carnacior.

5. Se aseaza astfel painea obtinuta in tava si se presara cateva seminte de floarea soarelui. Presati-le putin cu mana.

6. Se da la cuptorul preincalzit la 170 C aproximativ 45 de minute.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru a obtine o coaja moale si pufoasa, imediat ce ati scos painea, asezati un prosop ud peste ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta cu carnaciori si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta