O pâine ușor de făcut, crocanta la exterior si cu interior moale, fff buna.
Cernem faina intr-un vas, presărăm sarea, facem o gropita, adăugăm drojdia, zaharul, uleiul si apa călduță si amestecam.
Framantam, o să iasă un aluat lipicios, mai presărăm faina până devine un aluat compact.
Punem aluatul intr-un castron acoperit cu folie alimentara, il punem intr-un loc ferit de curent pt. cca. 40min.
După ce a crescut, il așezăm pe masa presărată cu făină, ii dam o formă rotundă și îl mai lăsăm cca. 20 minute, acoperit cu un server de bumbac.
Intre timp, dam drumul la cuptor la 220 grade C, punem în tavă hârtie de copt si adăugăm pâinica, presărăm faina si o crestam ușor, o lăsăm pt 25/30min, depinde de cuptor, ea trebuie să fie rumena.
O scoatem pe ceva, când o întoarcem si o batem, trebuie să sune a gol.
Intr-un final am fost multumita, a ieșit coaja crocanta si interiorul moale, fff buna. 🍞🍯☕