Paine rulada

de divainbucatarie in Piine, 18 Mar 2011 | 4724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina alba + 50 g pentru masa de intins aluat
  • 200 ml lapte caldut
  • 40 g unt topit
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingura suc de rosii
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rulada:

Drojdia cu zaharul si 2 linguri de lapte le punem intr-o cana si le lasam la dospit. Separat amestecam restul ingredientelor. Cand creste maiaua o punem peste aluat si amestecam, apoi lasam aluatul intr-un loc caldut sa creasca. Cand aluatul isi dubleza volumul il impartim in doua.

O jumatate o amestecam cu boia de ardei si suc de rosii, plus inca 2 linguri de faina. Intindem fiecare bucata de aluat cu un sucitor, le punem una peste alta si rulam. Punem in tava si coacem la 180°C timp de 45 de minute. Noi am mancat-o cu pateu de ficat, dar merge si cu branza sau crema de masline.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rulada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

LUK 1

19.03.2011, 14:57

super

kamy 1

20.03.2011, 15:32

interesanta...sigur o sa o fac

adry88 1

26.05.2011, 12:07

arata foarte bn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in 3