Am masina de paine, dar am vrut sa fac ceva mai... altfel :D Sa mearga de-o calavie :)))
In masina de facut paine se adauga ingredientele, in ordinea inscrisa, se alege meniul de framantare si dospire si se actioneaza butonul de pornire. ( Ingredientele se pot framanta si cu mana, cu conditia ca drojdia sa fie amestecata initial cu zaharul. )
Cand aluatul si-a dublat volumul la dospire, se imparte in doua jumatati egale care se intind si se impletesc. Asezam impletitura intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, acoperim cu un prosop si lasam la loc cald sa creasca , cca 20 minute. Stropim painea necoapta cu apa si presaram mac pe toata suprafata.
Coacem in cuptorul incins, la foc potrivit, 40-45 minute. Obtinem o paine extrem de pufoasa, dulceaga si cu coaja subtire .
1
Cantitatile ingredientelor sunt calculate pentru o paine de 1000 g.