Paine "pe vatra" fara framantare

de alinutzika in Piine, 2 Feb 2012 | 8141 vizualizari

 

Foarte rapid de facut, comparativ cu cea clasica! Nu e de fapt paine pe vatra, dar in modul acesta facuta iese la aspect si gust ca si cea pe vatra.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa calda
  • 180 ml lapte cald
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei (preferabil de masline)
  • 1 cub 25 g drojdie proaspata
  • 600 g faina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine "pe vatra" fara framantare:

Se pune faina intr-un vas adanc. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si apa caldute, sarea si zaharul, uleiul, apoi drojdia faramitata. Se amesteca toate ingredientele, fara a framanta deloc. Doar amestecam bine toate ingredientele din vas, pana se omogenizeaza compozitia. Asta poate dura 2 minute.

Lasam la dospit 1, 5-2 ore. Luam aluatul dospit si ii dam forma dorita punandu-l in tava pt copt. Pornim cuptorul. Pana ce se incalzeste cuptorul la 180 grade, mai lasam aluatul sa dospeasca  in tava. Astfel va creste mai bine.

Introducem apoi painea in cuptor si coacem pana e gata...;)))

Pas important:

Eu am vrut sa iasa coaja rumena si crocanta, ca si la painea pe vatra, asa ca am pus in  cuptor 2 pahare intregi de apa, sub paine, ca sa se creeze aburi. Puteti pune un vas sau o tavita dedesubt, pe care le umpleti cu apa si le scoateti dupa 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine "pe vatra" fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

03.02.2012, 21:17

Buna tare...am facut-o azi de doua ori sa inteleg de ce la mine nu a aratat asa ca a ta, si tot nu am reusit LOL...fara framantare, nu se poate spune totusi asa...caci tot e vorba de a framanta chiar si cele doua minute, nu ai cum sa o amesteci cu lingura si gata...tot pui manuta...mi-a placut la gust...pupicei, pun o poza la mine pe perete sa o vezi a ta imi place mult cum arata...poate ca e vorba de cuptor nu am idee...

alinutzika 1

04.02.2012, 15:47

se poate sa fie si de la cuptor, Ruxy. Eu am cuptor electric si pornesc si ventilatia cand coc.

RuxyRux 1

04.02.2012, 16:12

Tot asa am si eu Alinutzika pup...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare