Foarte rapid de facut, comparativ cu cea clasica! Nu e de fapt paine pe vatra, dar in modul acesta facuta iese la aspect si gust ca si cea pe vatra.
Se pune faina intr-un vas adanc. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si apa caldute, sarea si zaharul, uleiul, apoi drojdia faramitata. Se amesteca toate ingredientele, fara a framanta deloc. Doar amestecam bine toate ingredientele din vas, pana se omogenizeaza compozitia. Asta poate dura 2 minute.
Lasam la dospit 1, 5-2 ore. Luam aluatul dospit si ii dam forma dorita punandu-l in tava pt copt. Pornim cuptorul. Pana ce se incalzeste cuptorul la 180 grade, mai lasam aluatul sa dospeasca in tava. Astfel va creste mai bine.
Introducem apoi painea in cuptor si coacem pana e gata...;)))
Pas important:
Eu am vrut sa iasa coaja rumena si crocanta, ca si la painea pe vatra, asa ca am pus in cuptor 2 pahare intregi de apa, sub paine, ca sa se creeze aburi. Puteti pune un vas sau o tavita dedesubt, pe care le umpleti cu apa si le scoateti dupa 15 minute.