M-am apucat din nou de paine ca a venit iarna :)
Am pus faina intr-un castron ca sa se incalzeasca. Am pus cartofii la fiert cu sare, taiati cubulete in apa de doua ori cat cartofii, se lasa la fiert pana se inmoaie bine si se vor sfarama.
Intr-un pahar am pus drojdia cu zahar si am frecat pana s-a facut lichida.
Cartofii fierti se paseaza ca pentru piure cu tot cu supa care rezulta de la ei. Se gusta daca sunt sarati si se mai adauga sare daca mai este nevoie.
Se pune drojdia peste faina, apoi se adauga piureul lichid impreuna cu iaurtul si uleiul de masline.
Se framanta bine si apoi il luam cateva minute din nou la framantat pana se amesteca bine.
Se presara faina in vas, apoi si pe coca si se lasa vreo 10-15 minute la odihna.
Se modeleaza painicile si se pun in tava, apoi se mai lasa cateva minute sa creasca.
Se unge cu galbenus de ou si se introduce in cuptorul incins in prealabil.
Se lasa sa capete o culoare aramie (in functie de cuptorul fiecaruia). Se scoate din tava dupa ce s-a copt si se inveleste intr-un prosop pana se serveste cu ce doriti.
S-aveti pofta !