Aroma painii calde, usor rumenite, nu se compara cu nimic altceva.
Intr-un castron mare se pune faina cernuta care se amesteca cu sarea. Se face un gol in mijlocul fainii si se pune drojdia peste care se pune zaharul. Se amesteca usor drojdia cu zaharul si apoi se pune incet apa. Se framanta aluatul cam 10 minute si la sfarsit se adauga uleiul. Se acopera aluatul cu un servet curat si se lasa sa creasca 25-30 de minute. Se imparte aluatul in doua si se pune in doua forme unse cu ulei. Se mai lasa 10 minute sa creasca, se unge painea cu putin ulei si se presara pe una din ele seminte de susan iar pe cealaltra seminte de in. Se dau formele cu paine la cuptorul incins tare pentru 10 minute si apoi la mediu pentru 30 de minute. Se opreste focul, se scot painile din forma si se impacheteaza intr-un servet curat pentru 10-15 minute.
1
nu este recomandat sa vina sarea in contact cu drojdia, deoarece impiedica procesul de crestere