Paine neagra de casa

de carmenvlad in Piine, 22 Mai 2011 | 10936 vizualizari

 

Aroma painii calde, usor rumenite, nu se compara cu nimic altceva.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina neagra
  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei
  • 600ml apa calduta
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • seminte de susan
  • seminte de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra de casa:

Intr-un castron mare se pune faina cernuta care se amesteca cu sarea. Se face un gol in mijlocul fainii si se pune drojdia peste care se pune zaharul. Se amesteca usor drojdia cu zaharul si apoi se pune incet apa. Se framanta aluatul cam 10 minute si la sfarsit se adauga uleiul. Se acopera aluatul cu un servet curat si se lasa sa creasca 25-30 de minute. Se imparte aluatul in doua si se pune in doua forme unse cu ulei. Se mai lasa 10 minute sa creasca, se unge painea cu putin ulei si se presara pe una din ele seminte de susan iar pe cealaltra seminte de in. Se dau formele cu paine la cuptorul incins tare pentru 10 minute si apoi la mediu pentru 30 de minute. Se opreste focul, se scot painile din forma si se impacheteaza intr-un servet curat pentru 10-15 minute.

TIPS-URI

1

nu este recomandat sa vina sarea in contact cu drojdia, deoarece impiedica procesul de crestere

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

RuxyRux 1

22.05.2011, 22:35

Cu adevarat superba painea de casa chiar acum am doua paini la cuptor...si o aroma incredibila pluteste in aer

Cris2711 1

20.07.2011, 12:26

facuta de mainile tale

stelica68 1

20.07.2011, 13:48

e preferata mea iar cand e calduta mananc vre-un sfert din paine goala....si e mult mai sanatoasa decat painea alba....just

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu seminte de in