Placinta asta imi da mereu peste cap toate dietele , de fiecare data cand o scoate pe masa mama.Nu pot sa-i rezist :-??.Reteta o are de la bunica,de curand am prelauat-o si eu :)
Pentru aluat
Pentru umplutura
Plamadeala o adaugam la faina cu sarea si oul ,framantam un aluat adaugand cate putin din laptele cald pana obtinem un aluat elastic,il acoperim si-l dam la cald penru a creste.Intre timp pregatim umplutura.
Ceapa si mararul bine spalate si scurse de apa le tocam si adaugam la branza. Adaugam si amestecam cu cele 2 oua si sarea .
Din aluatul crescut impartim in patru bile si le intindem pe rand cate o turta cu gosimea de 2,5 mm ungem cu pensula suprafata cu ulei,insa pastram marginile neatinse , intindem pe toata suprafata umputura cu o spatula,rulam si o asezam usor in tava .O ungem cu ulei si la fel procedam si cu celelalte bile.Lasam in tava cam 30 minute iintre timp incingem cuptorul la 180 grade,introducem tava si coacem cam 40 de minute la 160 de grade spre sfarsit ridicam din nou la 180 de grade, pentru a prinde culoarea frumoasa.
Scoatem tava o rasturnam cu fundul sus ,acoperim cu prosop de bucatarie si lasam sa raceasca.Dupa ce s-a mai racit o taiem felii .
Pofta Buna!
1
se srveste si calda cu smantana