Paine neagra cu seminte de floarea soarelui

de Valclaudia in Piine, 17 Iun 2018 | 3167 vizualizari

 

Picnicul bucatarasilor

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina neagra
  • 700 ml apa calduta
  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu varf sare grunjoasa
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 gr seminte de floarea soarelui decojite, crude
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu seminte de floarea soarelui:

Am pus drojdia impreuna cu semintele de floarea soarelui, zaharul si sarea intr-un vas incapator, am turnat apa calduta, apoi am incorporat 1 kg faina neagra proaspat cernuta.

Am framantat aluatul timp de 15 minute cu mana, am picurat ulei de masline din cand in cand.

Am tapetat un vas de yena cu hartie de copt, am asezat aluatul in vas, l-am pudrat cu putina faina si apoi am dat vasul in cuptorul care era setat pe 50 grade Celsius.

Aluatul a stat in jur de 30-40 minute in cuptor in aceste conditii, timp in care si-a dublat volumul.

Am ridicat temperatura la 170 grade C si am lasat painica la copt pe gratar alte 45 minute ( am folosit functia de coacere cu ventilatie).

Am scos painea rumenita din cuptor, apoi din vasul de yena pe un gratar si am lasat painica la racit inainte de a o felia.

A iesit tare gustoasa... :)

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice