Picnicul bucatarasilor
Am pus drojdia impreuna cu semintele de floarea soarelui, zaharul si sarea intr-un vas incapator, am turnat apa calduta, apoi am incorporat 1 kg faina neagra proaspat cernuta.
Am framantat aluatul timp de 15 minute cu mana, am picurat ulei de masline din cand in cand.
Am tapetat un vas de yena cu hartie de copt, am asezat aluatul in vas, l-am pudrat cu putina faina si apoi am dat vasul in cuptorul care era setat pe 50 grade Celsius.
Aluatul a stat in jur de 30-40 minute in cuptor in aceste conditii, timp in care si-a dublat volumul.
Am ridicat temperatura la 170 grade C si am lasat painica la copt pe gratar alte 45 minute ( am folosit functia de coacere cu ventilatie).
Am scos painea rumenita din cuptor, apoi din vasul de yena pe un gratar si am lasat painica la racit inainte de a o felia.
A iesit tare gustoasa... :)
Pofta buna!