Aceasta e painea mea cea de toate zilele,este usor de facut,eu cand am inceput sa fac paine la ea nu-mi iesea niciodata dupa retetele din carte,si de cand tatal meu mi-a explicat cum o face el "la ochi" o reusesc de fiecare data :D
Se pune apa calduta in cuva aparatului.
Se adauga pe rand uleiul,sarea,zaharul,faina si drojdia.
Se seteaza aparatul la programe,eu l-am setat ptr o paine de 1 kg de paine,la 2 ore si cateva minute
Apoi daca o doriti mai rumena setati de la butonul ptr rumenire.
Dati start si cand incepe sa se amestece toate ingredientele,atunci se poate vedea daca mai trebuie putina apa sau faina.
Trebuie sa se formeze o bila nelipicioasa,daca mai ramane faina pe cuva aparatului se misca cu o lingura de lemn bila in partea unde este faina pana se incorporeaza toata.
Dupa ce s-a incorporat toata faina se inchide capacul si se lasa sa-si continue programul.
Dupa ce s-a oprit din framantare, ea va suna ptr a pune semintele dorite (se pot pune susan,mac,seminte de floarea soarelui etc)
Dupa ce s-a copt painea se scoate din cuva (nu uitati sa scoateti paleta care ramane infipta in paine,daca ramane)
Se aseaza painea pe un grilaj special ptr paine si se inveleste cu un prosop ptr a nu se intari coaja paini.
Se feliaza dupa racire!