Paine semi-integrala

de Doralinda in Piine, 5 Feb 2013 | 4246 vizualizari

 

Ce e mai frumos ca mirosul de paine coapta?!

 

INGREDIENTE

  • Ptr o paine de 750 gr:
  • 300 ml apa calduta
  • o lingura de ulei masline
  • o lingurita sare
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura si jumate lapte praf
  • 180 gr faina ptr paine de casa
  • 340 gr faina integrala
  • 1 lingurita plina drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine semi-integrala:

Ptr framantare si crestere eu am folosit masina de facut paine, deci am pus intai lichidele, apoi sarea, urmatoarele ingrediente. Am pus programul de framantare care dureaza cca 1 ora si 30 min (masina moulinex, programul 13).

Cand a fost gata, am scos aluatul si am mai framantat inca odata pe o masa presarata cu faina, apoi am facut forma dorita si am pus in tava, lasand inca cca 30 min ptr a creste din nou, acoperit cu un servet din panza. Inainte de a pune la cuptor, am presarat putina faina peste aluat.

Incalzim cuptorul la 170C avand in interior un vas cu apa (ajuta la cresterea frumoasa a painii) si lasam paine ptr cca 45 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine semi-integrala" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

06.02.2013, 17:39

O painica perfecta pentru gustul meu!

Doralinda 1

06.02.2013, 20:15

Ruxy, multumesc frumos!

Doralinda 1

06.02.2013, 20:16

Anna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine integrala