Paine intermediara

de Sim0na in Piine, 5 Apr 2012 | 12227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina intermediara
  • 100 g faina alba
  • 1 lingurita sare
  • 10 g drojdie proaspata
  • 250 ml apa
  • 5 linguri ulei masline
  • seminte floarea soarelui
  • seminte susan
  • seminte mac
  • ulei masline ptr tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine intermediara:

Mai intai am amestecat 50 ml apa calduta cu drojdia proaspata si am lasat 10 min sa creasca.

Faina alba si cea intermediara am amestecat-o cu sarea si semintele, apoi am inceput sa incorporez apa calduta, amestecand bine cu o lingura. Am adaugat si maiaua, apoi am inceput sa framant adaugand uleiul de masline. Am framantat cca 10 minute, apoi am acoperit vasul in care am pus aluatul, cu o folie, si am lasat la crescut 1 ora.

Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul. Am format painica, pe care am pus-o intr-o tava usa cu ulei de masline si tapetata cu hartie de copt, si am lasat-o la crescut 30 minute.

Cand si-a dublat volumul, am udat painica cu pensula si am presarat seminte. Am dat-o la cuptor ptr 40 minute, la 200 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine intermediara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina neagra si secara