Sunt atatea retete minunate si delicioase pentru Picnic, incat am zis sa inscriu si eu reteta de paine pentru: Picnicul Bucatarasilor!
Intr-un bol punem laptele caldut impreuna cu plicul de drojdie uscata, amestecam putin si lasam sa actioneze timp de 10 minute.
Dupa acest timp, peste lapte punem zaharul, sarea si uleiul de masline, omogenizam putin cu mana si la final punem faina putin cate putin pana formam un aluat omogen si nelipicios.
Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut aluatul frumos, il impartim in 4 parti egale sub forma de bile.
Fiecare bila de aluat o intindem usor cu mainile pana formam un sul, dar nu foarte lung si nici foarte subtire.
Deci in final obtinem 4 suluri pe care le asezam 2 pe verticala si 2 peste celelalte, dar pe orizontala. Una din parti ramanand deasupra, iar alta pe dedesupt. (Foto)
Dupa ce le-am asezat ca in foto, incepem sa le rasucim doua cate doua, in sensul invers al acelor de ceas, apoi din nou in sens invers, tot 2 cate 2, si din nou in sens invers al acelor de ceas, continuam asa pana terminam, iar capetele ramase le bagam dedesupt obtinand astfel painita impletita.
Transferam painea intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si deasupra presaram susan.
Dam tava la cuptor, la foc iute pentru cca. 30 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Mmm o nebunie de paine si ce frumos miroase! :x