Astazi am incercat o noua paine cu maia, mult mai pufoasa decat precedenta, dar la fel de gustoasa!
Intr-un castron cernem ambele tipuri de faina. Amestecam bine, apoi facem o adancitura in care punem maiaua, zaharul, sarea, drojdia uscata.
Incalzim apa si laptele batut, cat sa putem tine un deget in amestec fara sa ne ardem. Adaugam cate putin dim laptele batut amestecat cu apa si incepem sa framantam pana se desprinde de pe pereti si nu se mai prinde de mana. Lasam castronul la cald pana isi dubleaza volumul.
Presaram putina faina pe o planseta de lemn si punem aluatul crescut. Il framantam putin sa iasa aerul, apoi il intindem cu sucitorul putin. Il rulam si il asezam intr-o tava de cozonac. Il lasam din nou la cald aproximativ 30 de minute. Il ungem cu apa calduta si presaram deasupra fulgii de secara.
Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos si este coapta. Scoatem painea din tava si o acoperim cu un prosop pana se mai raceste putin.