Curatenie in frigider. Trebuie sa "scap" de niste masline verzi umplute cu ardei si cateva rosii uscate. Si vreo doua linguri de seminte ocupau locul intr-o pungulita. Imi place in ultimul timp sa prepar painici, chifle portionate. Am impresia ca daca stiu ca au in medie 50-100 gr, pot controla cantitatea mai usor de paine consumata. In prima faza dupa ce a dospit aluatul am prajit rapid de pofta vreo 6 placinte simple. Apoi am adaugat masline, rosii, busuioc, seminte si am mai obtinut 15 painici intr-o tava mare
Se pune faina alba intr-un bol mare . In mijloc se face o adancitura in care se pune putina apa calda , drojdia , sarea , zaharul si se amesteca usor cu foarte putina faina . Se lasa sa dospeasca 10 minute dupa care se mixeaza 10 minute cu mixerul folosind paletele ondulate .
Acoperiti aluatul cu o folie alimentara unsa cu ulei si lasati sa dospeasca 30 minute intr-un loc caldut .
Cand aluatul a dospit, am facut de pofta 6 placinte simple la tigaie .
Am framantat din nou aluatul cu mana si am incorporat rosiile uscate , maslinele si busuiocul [ in prealabil taiate marunt].
Cu mana unsa cu ulei am format painici pe care le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt .
Am lasat sa creasca painicile in tava 15 -20 minute apoi le-am copt la cuptorul incalzit , intai la temperatura mare , apoi am la temperatura medie .
Le-am lasat sa se raceasca in cuptor astfel ele au ramas pufoase si moi.
Am servit painicile ca atare sau tartinate cu salata de icre .
1
Atentie !!! nu folositi decat putina sare in aluat . Maslinele adugate in general sunt foarte sarate .