Pâine gustoasă si lichii cu brânză

de Ade200 in Piine, 23 Dec 2013 | 5330 vizualizari

 

O rețetă de sâmbătă, rapidă si gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de făină
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 150 ml de apă caldă
  • 150 ml de iaurt
  • 2 linguri de ulei/unsoare de găină
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de zahăr
  • Pentru umplutură:
  • brănză
  • 2 ouă
  • 1 ou de uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine gustoasă si lichii cu brânză:

Făina se amestecă cu drojdia uscată. Restul ingredientelor se adaugă în vas  si se amestecă bine, incăt sa fie omogenizate. Daca e nevoie, se mai pune puţină apă(depinde de făină).Acoperim vasul cu un şervet curat si lasăm la dospit la loc caldut ,circa o  oră.

Ungem o formă cu puţină unsoare sau ulei. Ungem mâinile cu puţin ulei şi dăm formă aluatului ,punându-l in tavă.  Facem 3 tăieturi deasupra aluatului.Lăsam la dospit in forme 10-15 minute. Cine doreşte, poate unge cu puţin ou.

Introducem formele in cuptorul preîncălzit la 150 grade.

Painea e coapta cand este rumenita si trece testul cu scobitoarea. se scoate, se lasă 5 minute în formă, apoi se pune pe ceva de lemn si se acoperă cu un servet sa "se duca la Dumnezeu". Se consumă rece. Nu o taiaţi caldă, cum am făcut eu!

Eu am făcut porţie dublă de aluat pentru că aveam resturi de diferite brânzeturi prin frigider. Le-am zdrobit, ras şi le-am amestecat cu 2 ouă. Am întins foaia de aluat si am întins umplutura de brânză, aducând marginile pentru a acoperi plăcinta. Am uns-o cu ou bătut. Se pot face mai multe bucăţi, cum doriţi. E mai bun consumat cald, dar se poate reîncălzi putin la microunde.







TIPS-URI

1

E o pâine uşor de făcut, nu te omori cu frământatul şi rezistă mai multe zile (dacă nu consumaţi prea multă pâine).

2

In ce priveşte iaurtul, poate fi lapte bătut, sana, lapte covăsât etc.

3

Unsoarea de gaină sau de raţă îi dă un gust foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine gustoasă si lichii cu brânză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine a la Suby (2) (coapta in cuptor)