Pâine gustoasă si lichii cu brânză

de Ade200 in Piine, 23 Dec 2013 | 5017 vizualizari

 

O rețetă de sâmbătă, rapidă si gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de făină
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 150 ml de apă caldă
  • 150 ml de iaurt
  • 2 linguri de ulei/unsoare de găină
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de zahăr
  • Pentru umplutură:
  • brănză
  • 2 ouă
  • 1 ou de uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine gustoasă si lichii cu brânză:

Făina se amestecă cu drojdia uscată. Restul ingredientelor se adaugă în vas  si se amestecă bine, incăt sa fie omogenizate. Daca e nevoie, se mai pune puţină apă(depinde de făină).Acoperim vasul cu un şervet curat si lasăm la dospit la loc caldut ,circa o  oră.

Ungem o formă cu puţină unsoare sau ulei. Ungem mâinile cu puţin ulei şi dăm formă aluatului ,punându-l in tavă.  Facem 3 tăieturi deasupra aluatului.Lăsam la dospit in forme 10-15 minute. Cine doreşte, poate unge cu puţin ou.

Introducem formele in cuptorul preîncălzit la 150 grade.

Painea e coapta cand este rumenita si trece testul cu scobitoarea. se scoate, se lasă 5 minute în formă, apoi se pune pe ceva de lemn si se acoperă cu un servet sa "se duca la Dumnezeu". Se consumă rece. Nu o taiaţi caldă, cum am făcut eu!

Eu am făcut porţie dublă de aluat pentru că aveam resturi de diferite brânzeturi prin frigider. Le-am zdrobit, ras şi le-am amestecat cu 2 ouă. Am întins foaia de aluat si am întins umplutura de brânză, aducând marginile pentru a acoperi plăcinta. Am uns-o cu ou bătut. Se pot face mai multe bucăţi, cum doriţi. E mai bun consumat cald, dar se poate reîncălzi putin la microunde.







TIPS-URI

1

E o pâine uşor de făcut, nu te omori cu frământatul şi rezistă mai multe zile (dacă nu consumaţi prea multă pâine).

2

In ce priveşte iaurtul, poate fi lapte bătut, sana, lapte covăsât etc.

3

Unsoarea de gaină sau de raţă îi dă un gust foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine gustoasă si lichii cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Corinuta 1

23.12.2013, 11:43

Ce bine arata painica! Si ce-as manca o lichie cu branza

Anett 1

23.12.2013, 18:24

nadea68 1

23.12.2013, 19:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman