Melci cu branza si chimen

de Julie in Piine, 29 Iun 2010 | 7219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 20 g unt
  • 10 g drojdie
  • 1 ou
  • 100 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • o lingurita zahar
  • 200-250 g  faina
  • Pentru umplutura:
  • 8-10 linguri cu branza rasa (sarata)
  • 3 linguri smantana
  • 1 albus
  • 1 lingura gris
  • Pentru decor:
  • un galbenus
  • chimen

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu branza si chimen:

Facem o maia din drojdie,  zahar,putin lapte caldut si o lasam sa creasca. Punem faina intr-un castron,adaugam oul,sarea, restul de lapte, untul moale si maiaua. Framantam bine aluatul si il lasam 20-30 minute la dospit.

Umplutura o preparam amestecand toate ingredientele.

Din aluat intindem foi mici,pe care punem cate putin din umplutura de branza si apoi rulam. Strangem bine la capete sa nu iasa umplutura si dam ruloului forma de melc.

Ungem deasupra cu galbenus de ou si presaram chimen. Punem melcii in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.

Sunt foarte buni atat calzi cat si reci, cu lapte sau iaurt. Perfecti pentru mic dejun sau pentru o gustare de dupa amiaza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

nadina73 1

04.07.2010, 22:00

ce buni trebuie sa fi fostsuper nota 10

Julie 1

05.07.2010, 08:55

Nadina, au fost tare buni!Multumesc de nota!

Bucataras Medi 1

07.07.2010, 19:30

ce frumosi si ce buni trebuie sa fie............5 furcu...........

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine englezeasca cu branza si ceapa