Paine din faina cu merisor

de Bucataras Medi in Piine, 27 Aug 2010 | 4720 vizualizari

 

Am cumparat de la Ikea o punga de 1 kg de "Lingonbrod" faina cu merisor( din care poti face 2 buc paine)la care sunt atasate doua pliculete de drojdie uscata(la o jumatate de kg de faina se foloseste 1 plic de drojdie).Am facut o painica si va rog sa ma credeti este delicioasa.Nu am luat decat 1 kg dar cand ma voi mai duce voi mai lua cu siguranta pentru ca ne-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina cu merisor
  • un plic cu drojdie uscata
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine din faina cu merisor:

Aluatul l-am facut la masina de paine: am pus deci apa, am adaugat faina si apoi drojdia uscata.Am dat la programul de facut aluat.Dupa terminarea programului am scos aluatul din masina , l-am pus intr-un vas si l-am lasat sa cresca circa 20 min. dupa care l-am pus in forma si  am mai lasat si aici cam 10 min. dupa care  am dat la cuptor .Cand painea a fost gata facuta am scos din cuptor .Este extraordinar de buna, noua ne-a placut tare mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine din faina cu merisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (6)

Bucataras Medi 1

28.08.2010, 07:57

Ina, observi tot.................pup si bine ai revenit!................

mena29 1

28.08.2010, 15:46

Si eu vreau Medi,arata foarte bine

Bucataras Medi 1

28.08.2010, 17:59

O feliuta este suficienta Mena?................

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu usturoi