O painica deosebita si tare sanatoasa...este total pe gustul meu, faina de secara combinata cu chimen...adorabila savoare...
1. Ungeti cu putin unt sau ulei sau folositi folie. Amestecati faina, chimenul si sarea in vasul de facut paine. Faceti o gropita la mijloc.
2. Faceti o pasta din drojdie lapte si miere intr-un mic vas. Turnati in centrul fainii.
Adaugati apa calduta si amestecati pana obtineti un aluat. Framantati zece minute pana devine elastic si ferm. Ridicati cu o mana aluatul din vas si ungeti cu putin ulei vasul. Ungeti putin si deasupra si acoperiti cu o folie. Lasati la loc cald pana isi dubleaza volumul( poate dura pana la trei ore).
4. Luati aluatul si modelati-l sub forma de painica rotunda si asezati-l in tava pregatita. Acoperiti painica cu o folie unsa cu ulei.
5. Lasati painica la crescut pana isi dubleaza din nou volumul.
6.Cand este gata, presarati faina integrala si faceti cu cutitul doua crestaturi la distanta de 2,5 cm.
7. Preincaziti cuptorul la 220 grade si coaceti painea 30-35 de minute. Raciti painea pe un gratar.
( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)