Paine cu fibre

de katty in Piine, 26 Mar 2018 | 4245 vizualizari

 

O painica delicioasa, consistenta si foarte aromata, nu foarte crescuta deoarece contine multa faina de secara si tarate, dar foarte sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de secara
  • 150 gr faina integrala de grau+pentru blat si presarat painea
  • 100 gr amestec de tarate de grau, secara si orz
  • 450 ml apa calduta
  • 50 gr maia
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu fibre:

Cernem intr-un castron mare faina de grau si de secara, adaugam taratele, zaharul, punem sarea intr-o margine, iar in mijloc facem o adancitura in care punem maiaua. Turnam cate putina apa calda si framantam.Acoperim vasul cu un prosop si il tinem la cald pana isi mareste volumul. Va dura ceva timp si nu va creste foarte mult.

Punem aluatul pe un blat de lemn infainat, il intindem usor si il rulam sub forma de sul. Lasam din nou painea la crescut la loc cald. Cand este crescuta, facem un cutit ascutit cateva crestaturi oblice, presaram putina faina deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit. Coacem painea pana se rumeneaste usor si suna a gol cand o lovim. Scoatem painea, o invelim intr-un prosop si o lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu fibre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu branza in aluat