Cea mai gustoasa si buna paine este cea facuta in casa, din ingrediente simple. Mirosul de paine proaspata cucereste instant si o poti savura cu unt, la sendvisuri sau poti pregati gustari diverse.
Pentru aceasta Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara, ai nevoie doar de cateva ingrediente: faina, apa, drojdie.
Cum se prepara Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara:
Faramiteaza drojdia proaspata si dizolv-o direct in apa calduta cu zahar.
Intr-un bol mare, cerne faina si pune sare intr-o parte a bolului.
Adauga drojdia activata si restul de apa calduta. Daca doresti, poti adauga si uleiul pentru a obtine un aluat mai moale si elastic.
Framanta aluatul timp de aproximativ 10-15 minute, pana devine neted si elastic.
Acopera bolul cu un prosop curat sau folie alimentara si lasa aluatul la dospit intr-un loc cald, timp de 1-1,5 ore sau pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a dospit, rastoarna-l pe o suprafata de lucru usor infainata.
Framanta-l usor pentru a scoate aerul, apoi modeleaza-l intr-o forma de paine, potrivita pentru tava de copt.
Poti folosi o tava dreptunghiulara pentru paine (de tip cozonac) pentru a obtine o forma perfecta pentru sandvisuri.
Pune aluatul modelat in tava, presara seminte de susan (mac, floarea soarelui) si acopera-l din nou cu un prosop. Lasa-l la dospit inca 30-45 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 200°C.
Coace painea timp de 25-30 de minute sau pana cand capata o crusta usor aurie.
Daca doresti o crusta mai moale, poti pulveriza putina apa in cuptor in momentul in care introduci painea.
Scoate painea din tava si las-o sa se raceasca pe un gratar.
Dupa ce s-a racit, painea este gata pentru a fi folosita la sandvisuri.
Încearcă și rețeta de Ciabatta cu măsline, foarte gustoasă sau varianta de Pâine de casă cu iaurt, pufoasă și bună.
Îți recomandăm și rețeta de Pâine fără frământare.Pofta buna!