O paine proaspata de casa este intotdeauna bine venita.
Intr-un vas adanc cernem faina. Adaugam drojdia uscata si amestecam bine. Incalzim intr-un vas apa si iaurtul, cat sa putem tine mana fara sa ne ardem si adaugam zaharul.In mijlocul fainii facem o adancitura in care turnam apa si iaurtul si incepem sa amestecam. Adaugam si sarea, uleiul si framantam bine pana aluatul se desprinde de pe marginile vasului si de pe maini. In acest moment putem alege fie sa punem vasul la loc cald pana isi dubleaza volumul, fie sa il punem la frigider pana a doua zi, daca nu ne grabim si vrem sa obtinem o paine mult mai aromata. Eu am ales varianta a doua pentru ca imi place mult mai mult cand creste la frigider. Daca alegeti varianta a doua,a doua zi scoateti vasul din frigider si lasati la temperatura camerei pentru cel putin 1 ora. Intindeti aluatul pe un blat presarat cu putina faina si framantati din nou aluatul pana scoateti tot aerul.Dati forma dorita painii(eu am facut 2 paini mai mici pe care le-am pus in tava de cozonac, pe hartie de copt) si lasati-le sa creaca pana isi dubleaza volumul intr-un loc cald. Cu un cutit crestati adanc painea deasupra, apoi puneti painea la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos, iar cand bateti in partea de jos suna a gol.Scoateti painea si lasati-o sa se raceasca acoperita cu un prosop curat.