Chifle cu usturoi si patrunjel

de Pasiune pentru bucatarie in Piine, 9 Oct 2011 | 5034 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite sare
  • 450 g faina
  • 7-8 g drojdie uscata
  •  1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • 4-5 catei usturoi
  • ½ legatura patrunjel proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu usturoi si patrunjel:

Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea. In mijloc se face o adancitura si se pun lichidele aflate la temperatura camerei. Se incepe amestecarea cu o lingura de lemn cat se poate,apoi  se framanta cu mainile pana obtinem un aluat neted si elastic.

Bila de aluat se lasa in castron si se presara putina faina deasupra. Se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 9 bucati egale. Din fiecare biluta de aluat se intinde un sul de 10 cm, apoi se inoada. Partea de franghie care vine pe dedesubpt se aduce pe deasupra in centru,iar cealata se baga dedesubt tot in centru.

Chiflele se pun intr-o tava mare,tapetata cu hartie de copt, la distante mari una de alta. Se lasa intr-un loc cald aprox 40 minute pentru dospire.

Galbenusul de ou se bate cu laptele si se adauga patrunjelul si usturoiul  tocate marunt. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie se ung chiflele cu amestecul obtinut. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 min, pana se rumenesc.

Se servesc simple sau folosite pentru sandwich.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu usturoi si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

11.10.2011, 19:21

Minunata aroma!!!

dariadeea 1

27.05.2013, 17:38

,vreau si eu...

babi5 1

27.05.2013, 19:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu semințe și tarâțe