Paine de casa bio

de Teo in Piine, 14 Noi 2009 | 10816 vizualizari

 

este o paine sanatoasa, fara aditivi si taaare gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de faina
  • drojdie cat 2 nuci mai mari
  • 1 praf de sare
  • 1 1/2 l apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa bio:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca potrivit de tare, dupa care se lasa la dospit 1 ora. Dupa ce s-a dospit se imparte coca in doua si se mai framanta fiecare bucata si se mai lasa la dospit o jumatate de ora.

Se intinde ficare paine in tava tapetata cu gris pentru a nu se lipi coca. Se ung cu o rosie taiata pe jumatate si se fac floricele cu dosul unei furculite.

Se da la cuptorul pe vatra aprox. 30 de minute.

 

TIPS-URI

1

Cantitatie pot fi micsorate in functie de cata paine doriti sa faceti

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa bio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Teo 1

21.01.2010, 00:27

Si eu sunt o fire vesela si port cu mine umorul; imi place sa fac ''haz de necaz'' si sa trec mai usor uneori peste situatii mai dificile.

silvi0ara 1

14.02.2010, 22:55

Minunata painica facuta in casa.Iar acum se gaseste si la noi pe piata faina bio,e un pic mai scumpa,dar asta este.

nadina73 1

04.10.2010, 01:36

super ma dor ochi la cat am citi aicifelicitari PapaBun si Teo

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ksra marocana