Paine la tigaie

de alyss in Piine, 21 Mar 2013 | 10904 vizualizari

 

Aceste painici sunt delicioase si pot fi folosite pentru a face sandvisuri sau pentru a le manca pur si simplu in combinatie cu alte mancaruri.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg faina
  • 1, 1/2 linguri sare
  • un pachetel drojdie
  • 2 cani apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tigaie:

Intr-un lighenas adaugam faina, punem sare, apoi o cana de apa incalzita timp de 1 minut la microunde. Pe cea de-a doua cana o incalzim de asemenea un minut la microunde (apa trebuie sa fie calduta nu fierbinte), apoi adaugam drojdia in ea si o dizolvam. Dupa dizolvare adaugam peste toate cele dinainte. Aluatul se framanta bine bine astfel incat sa fie un tot unitar si nu stratificat. In caz ca nu reusiti luati aluatul din lighenas si framantati-l deasupra ca si cum ati da filele unei carti cu ambele maini pana devine un intreg. O sa observati ca devine lipicios dar nu e nimic il repuneti in lighenas si il mai framantati inca o data presurand faina, pana devine rotund si frumos.

Lasam aluatul sa creasca intre 1 si 2 ore (depinde cat de tare va grabiti), apoi luam bucati din el, il intindem, apoi cu un cutit portionam patrate si dreptunghiuri.

Punem cratita pe aragaz si o lasam sa se incalzeasca ca foc mic. Dupa ce devine calda adaugam painicile in ea pentru copt. Intoarcem painicile si pe o parte si pe alta, insa avem grija sa nu se arda, totul se tine sub control la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Impletituri sarate