Paine de casa

de Adele in Piine, 17 Mai 2014 | 4418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 50 gr untura
  • 50 gr ricotta
  • sare
  • 250 ml apa calda.
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Intr-un pahar punem apa calda cu drojdia si zaharul amestecam bine pana se dizolva.

Intr-un vas pregatim faina ,adaugam sarea si incepem sa turnam cate un pic de apa ,amestecam incet si punem untura si ricotta dupa care framantam un aluat moale .Il lasam la crescut pentru o ora.

Luam aluatul si il impartim in doua,fiecare bucata o impartim in 3 ,impletim cate o paine si o asezam in tava.O ungem cu ulei de masline si preseram rozmarin.O lasam cateva minute dupa care le bagam la cuptor la 180-200° pentru 25-30 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu germeni de grau