Pâine de casă

de Satisfyyourcravings in Piine, 2 Apr 2014 | 6276 vizualizari

 

Nimic nu se compară cu pâinea autentică, făcută în casă în care poți controla direct ceea ce conține. Mirosul îmbietor e bonus!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr făină
  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • 1 cană apă călduță
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 lingură zahăr
  • 2 linguri ulei de măsline de bună calitate
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casă:

Prin amestecarea tuturor ingredientelor se obține un aluat ce se frămână minim 15 minute pe o planșetă presărată cu făină. 

Se transferă într-un vas potrivit pentru cuptor, tapetat cu foaie de copt. Se acoperă cu un prosop umed și se lasă la crescut 2 ore. 

Se introduce vasul în cuptorul preînălzit la 170 de grade în care a fost așezată, cu 15 minute înainte, o tavă cu apă, pe raftul cel mai de jos. Vasul se așează pe raftul imediat următor. 

Se coace 20-30 de minute, până începe să se rumenească. În ultimele minute, se scoate tava cu apă, se transferă vasul cu pâine pe raftul inferior și se lasă până prinde o crustă aurie. 

Se lasă să se răcească câteva minute în vas, apoi se transferă pe un grilaj din metal pentru răcirea completă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa