Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

de mihaelar63 in Piine, 17 Mai 2021 | 3197 vizualizari

 

 Pentru reteta de baza m-am inspirat din chiflele pufoase de la Rocsi . Multumesc Rocsy !!!
Pentru ca-mi place sa testez acelasi aluat  copt in forme diferit , pentru diversitate am preparat atat paine cat si chifle . Va spun pe verificate ca au gust diferit chiar daca folositi aceleasi seminte .

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina semialba tip 650
  • 200 gr faina alba tip 000
  • 100 gr seminte decorticate dovleac
  • 50 gr seminte in
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 500 gr lapte
  • 80 gr unt
  • 50 ml ulei masline
  • 2 lingurite zahar
  • 4 lingurite rase sare
  • 1 ou
  • 1varf pudra turmeric .
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in:

  1.  Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald .
  2. Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal
  3. Dupa 15 minute maiaua care face builbuci se pune in vasul masinii de paine .
  4. Alaturi de maia intai se pune laptele caldut , untul moale si uleiul .
  5. Adugati fainurile si sarea .
  6. Lasati masina de paine sa framnte si sa dospeasca pe programul special pentru aceste operatiuni .
  7.  Dupa 15 minute cand aluatul este omogen si neted se aduga oul .
  8. Dupa mai bine de o ora aluatul aproape ca si-a triplat volumul .
  9. L-am scos pe o folie de silicon , l-am framntat putin sa se sparga bulele de aer si l-am impartit in doua .
  10. O parte l-am intins intr-o foaie dreptunghiulara peste care am presarat semintele de dovleac .
  11. Rulati aluatul si-l puneti in tava dreptunghiulara pentru cozonac , care a fost unsa cu putin ulei .
  12. Pe deasupra am uns cu lapte amestecat cu turmeric si am presarat seminte de dovleac .
  13. Cealalta jumatate de aluat am impartit-o in opt parti egale din care am format mici chifle .
  14. Chiflele au fost puse in tava tapetata cu hartie de copt .
  15. Pe deasupra chiflele le-am uns cu lapte, turmeric si am presarat seminte de in .
  16. Tavile astfel pregatite au fost puse la 100 grade in cuptor sa dospeasca pentru 30 minute .
  17.  Cuptorul se fixeaza pe 200 de grade si se coace pinea si chiflele timp de 25-30 minute .
  18. Chiflele se scot putin mai devreme , cam cu 5 minute .
  19. Dupa scoaterea din cuptor se scot pe gratare de inox si se lasa sa se tempereze .
  20. Daca doriti sa obtineti o coaja mai moale acoperiti painea cat este calda cu un servet curat de panza .
  21.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca doriti sa obtineti o coaja mai moale acoperiti painea cat este calda cu un servet curat de panza .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Challah, paine evreiasca