Fac pentru prima data paine si am fost foarte incantata de rezultat. Va recomand aceasta paine hranitoare si sanatoasa, care se face foarte simplu.
Amestecam drojdia cu apa calduta ; faina o punem intr-un bol si o amestecam cu seminte. eu am folosit de in, susan, floarea soarelui, de dovleac). Amestecam usor cu apa amestecata cu drojdia si framantam putin pana se omogenizeaza. Lasam acoperit aluatul la loc cald si ferit de curent cca 1,5 ora.
Cand aluatul a crescut frumos, il turnam pe o scandura si il modelam sa intre in forma de paine (sau puteti modela chifle). Eu am facut de ambele si ambele au iesit foarte bune.
Deci aati pus aluatul in forma si presarati cu seminte seasupra.
Intre timp incingeti cuptorul la 180 grade si punem dedesupt un vas cu apa sa fiarba.
Acoperim painea cu aluminiu, s anu se arda semintele si dam la cuptor pt cca 20 minute. Atentie, chiflele nu se acopera, doar painea in forma. Dupa 20 minute, chiflele sunt gata, dar painea in forma se mai lasa inca 15 minute , descoperita de data asta sa se rumeneasca furmos. Trebuie sa lasati pana se coace bine si in interior.
Iese foarte buna, satioasa si savuroasa.