Paine cu rozmarin

de Dya Daniela Andrei in Piine, 1 Aug 2014 | 2587 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba de grau
  • 25 gr drojdie
  • sare dupa gust
  • 300 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita cu zahar
  • 2 lingurite cu rozmarin
  • 3-4 lingurite cu ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rozmarin:

Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam 100 ml de apa calduta si o lasam la dospit 10-15 minte aproximativ.

Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si restul de apa calduta. Presaram rozmarinul si amestecam usor pana ce incorporam toata faina. Framantam aluatul obtinut, folosindu-ne de cele 3-4 lingurite cu ulei de masline, cat sa omogenizam totul. Presaram apoi putina faina peste aluat, acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Il modelam in functie de forma tavii de copt.

Ungem tava cu putin ulei, asezam aluatul si il coacem la 150 de grade pana ce se rumeneste frumos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Vasul in care am copt painica a fost destul de intins, de aceea painica nu a crescut foarte mult. Alegeti un vas/tava mai ingust/a.

2

Inainte de a coace painica am uns-o cu putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine frantuzeasaca