Paine cu faina de macinis grau integral si fulgi de ovaz

de mihaelar63 in Piine, 15 Feb 2020 | 3483 vizualizari

 

 Am luat la rand fainurile disponibile in camara si am ajuns acum la aceasta combinatie .
Mi-a placut mult gustul . Am sa o mai prepar  aceasta  paine prelungind timpul de dospire .
Pentru framnatare si dospire am folosit masina de paine Tefal -Bread of the world.

 

INGREDIENTE

  • 450 ml apa calduta
  • 10 gr drojdie uscat granulata Pakmaia din maia activa
  • 350 faina dietetica din macinis integral
  • 200 gr faina semi alba tip 650
  • 150 fulgi de ovaz
  • 2 lingurite ulei de rapita
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina de macinis grau integral si fulgi de ovaz:

  1.  Se pune, pentru inceput, in cuva masinii de paine apa calduta, drojdia, zaharul si uleiul.
  2. Se continua cu fainurile si sarea .
  3. Setati masina de paine pe programul nr.16  -de framantare si dospire .
  4. Acest program dureaza 75 minute .
  5. Scoateti aluatul pe o planseta de silicon si il framntati din nou usor .
  6. Eu am facut un sul pe care l-am impletit in doua si l-am pus intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si pudrata cu faina .
  7. Se lasa ca aluatul sa isi dubleze din nou volumul .
  8. Aici eu m-am grabit putin si cred ca din aceasta cauza miezul painii a iesit usor umed .
  9. Se unge painea cu o pensula si putin lapte si se presara fulgi de ovaz pentru aspect .
  10. Coaceti painea timp de o ora .Primele 10 minute la 210 grade , apoi se reduce temperatura la 180.
  11. Prefer painea mai bine coajta cu coaja crocanta .
  12. Daca doriti o paine cu coaja mai moale ,reduceti timpul de coacere .
  13. Painea se scoate din tava si se pune la racit pe un gratar de inox .

                      Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Painea a iesit usor umeda . Data viitoare am sa prelungesc timpul de dospire si nu o sa mai pun ulei .

2

Pentru framnatare si dospire am folosit masina de paine Tefal -Bread of the world.

3

Cea mai valoroasă făină obţinută prin măcinişul integral al grâului la granulozitate foarte fină, echilibrată nutriţional. Faina de grau dietetica este obţinuta din măcinişul integral al bobului de grâu care recuperează componentele nutritive naturale ale acestuia (vitamine, minerale, fibre). Conţinut de fibre 19 g/100 g produs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina de macinis grau integral si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza