Paine cu cartofi si cascaval

de Merisor in Piine, 4 Apr 2015 | 4375 vizualizari

 

Am vrut sa fac niste cornuri cu cascaval, dar le-am transformat intr-o paine, care a iesit tare gustoasa si foarte pufoasa.
O recomand cu drag, pentru ca nu are cum sa dea gres.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o paine in tava mare de cozonac:
  • 1 cartof
  • apa cat sa fie acoperit
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei de masline
  • 25 gr drojdie
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 150 gr cascaval
  • seminte de chimen
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi si cascaval:

Curatam cartoful, il spalam, il taiem in cuburi si il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit.

Adaugam si sarea.

Punem laptele la incalzit, iar drojdia o frecam cu zaharul pana se lichefiaza.

Adaugam laptele caldut si o mana de faina, omogenizam maiaua si o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul(in 10-15 minute este deja crescuta, daca drojdia este proaspata si buna.)

Cartoful fiert il pasam bine cu blenderul, in apa care a mai ramas din timpul fierberii.

Adaugam si 2-3 linguri de ulei de masline.

Cernem o parte din faina intr-un vas si ii facem o adancitura la mijloc unde vom pune cartoful pasat, apoi peste el maiaua crescuta, amestecam totul cu o paleta, adunand si faina de pe margini.

Omogenizam bine aluatul si il rasturnam pe masa infainata, il framantam putin, adaugand, daca mai este cazul, faina.

Nu trebuie sa fie prea tare aluatul, dar nici lipicios.

La final, adaugam restul de ulei, pe care il turnam in maini si pe masa de lucru si mai framantam aluatul pana cand inghite tot uleiul.

Punem aluatul inapoi in vas, acoperim vasul si il lasam la loc caldut pana cand aluatul isi va dubla volumul, sau chiar mai mult. In maxim 30 de minute este gata crescut, nu trebuie sa dureze o ora cum scria in cartile vechi, cel putin nu la mine. :)

Intindem aluatul intr-o foaie, pe masa de lucru infainata usor si radem cascavalul peste el.

Foaia trebuie sa fie mai grosuta, cam de 1 cm.

Rulam foaia cu cascavalul la mijloc si trecem ruloul in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam din nou aluatul la crescut in tava, pana isi va dubla iar volumul, il crestam usor, apoi introducem tava la cuptor si coacem painea la 180 de grade pentru 40 de minute.

Cu 5 minute inainte de stingerea focului, scoatem tava din cuptor si presaram peste paine putin cascaval ras si seminte de chimen.

Este foarte buna, la noi s-a mancat calda si goala, au zis baietii ca e pacat sa-i strice gustul cu altceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pâine de casă cu cartofi