Se amestecă drojdia cu zahărul, sarea și 100 ml apă călduță. Se lasă la loc călduț până devine spumoasă.
Se adaugă peste faină, se mai adaugă apă, dacă mai este nevoie și se frământă pe o suprafață presărată cu făină 10-15 minute.
Se așează într-un bol curat, uns cu foarte puțin ulei și se lasă aluatul la crescut cel puțin o oră în loc călduț, acoperit cu un prosop umed.
Se adaugă măslinele amestecate cu oregano și uleiul de măsline rămas, peste aluat. Se frământă până la omogenizare, adăugând făină dacă mai este nevoie.
Se lasă la crescut 45 de minute.
Se împarte aluatul în 5 bucăți. Se formează pâinicile, se presară cu făină și se lasă la crescut 30-40 de minute.
Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 10-15 minute, până când pâinicile au o crustă aurie și sună a gol.