De mult cautam o reteta pentru o panine cu cartofi si am gasit-o intamplator pe blogul Mihaelei.
Aluatul se poate framanta si dospi la masina de paine, sa nu mai muncim noi :), dar sigur se poate si cu mana.
Se pun ingredientele in masina de paine, in acesta ordine si setam programul de framantat si dospit. La masina mea (Moulinex OW 5000) este programul 13 si dureaza 1h25. Cartoful crud se razuieste pe partea mica de la razatoare si nu se scurge de zeama, se pune imediat in cuva peste celelalte ingrediente.
Dupa ce aluatul a crescut frumos, il scoatem pe masa presarata cu faina, il impartim in 3 bile, apoi modelam niste suluri si impletim painica. Ar fi trebuit o forma de cozonac…dar nu aveam decat de chec si era prea mica…asa ca am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Am incins cuptorul si am pus tava pe aragaz, invelita cu un prosop curat de bucatarie si am mai lasat painea la dospit inca o ora.
Apoi am uns-o cu ou batut si am presarat mac deasupra. Atentie! sa nu trantiti tava pentru ca aluatul este foarte aerat si se lasa imediat!
Am copt-o la foc mic, 15-20 minute, pana s-a rumenit. Am lasat-o apoi la racit pe grilaj cam 1 ora.
In ultimele poze se vede cum mi-a iesit coapta tot in masina, am setat pe programul de paine rapida si mi-a copt-o tot acolo. A iesit buna si asa, dar creste mult mai mult daca se coace in cuptor